Het Grote JAA! Festival: “Leuk, leerzaam en inspirerend”

//Het Grote JAA! Festival: “Leuk, leerzaam en inspirerend”

Donderdag 28 september vond de eerste editie plaats van het Grote JAA! Festival. Het festival werd georganiseerd door Jonge Ambtenaren Achterhoek (JAA!) in samenwerking met B-Young en Waterschap Rijn en IJssel. De dag stond volop in het teken van verbinden en ontwikkelen. 

Zo’n 100 (jonge) ambtenaren uit de Achterhoek kwamen samen in de Radstake. Hier konden zij gezamenlijk aan de slag op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De jongste burgemeester van Nederland, Joris Bengevoord (Winterswijk), trapte het festival af met een inspirerende opening. De deelnemers werden geprikkeld om na te denken over de toekomst van de Achterhoekse gemeenten en hun rol daarin. Vol energie verlieten zij de zaal om aan de slag te gaan in de eerste workshopronde.

Genoeg te doen
Deelnemers konden uit zes workshops kiezen. De workshops waren gebaseerd op de thema’s lef, verbinden, inspireren, ontwikkelen en talenten benutten. Zo leerden de aanwezigen onder andere aandachtig te luisteren door Yep, creatief schrijven door Loesje en over persoonlijk leiderschap door Studelta. Ook tussen de workshops door, hoefden de festivalgangers zich niet te vervelen. Zo konden zij een nieuwe LinkedInprofielfoto laten maken, in gesprek gaan met de wat oudere ambtenaren over wat hen inspireert én konden zij hun ideeën kwijt in de frisse windhoek.

Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar
Het festival bestond uit twee workshoprondes en werd afgesloten met de Jonge Achterhoekse Ambtenaar van het Jaar Verkiezing. De finalisten Mario Huinink, Leonie Heutinck en Linea Verheijen namen het hierin tegen elkaar op. Linea Verheijen werd tot haar eigen verrassing uitgeroepen tot Jonge Achterhoekse Ambtenaar van 2017. “Dit had ik echt niet verwacht, de andere finalisten waren zo goed!” Linea ontvangt naast deze titel een coachingstraject van Yep Trainingen.

Enthousiasme
De organisatie kreeg ontzettend enthousiaste reacties van de festivalgangers. “Ik ga naar huis met veel nieuwe energie en ideeën!” “Wat een goede workshops! Vooral de workshop ‘Van dromen naar doel’ was erg confronterend. Ik kreeg een duidelijk beeld van waar ik op dit moment nou echt mee bezig ben.” Een veelgehoorde vraag was “Volgend jaar weer?”. Wat ons betreft, een dikke JAA!

2017-10-05T10:49:00+02:00